Krachtige tool
bekijk de video
 

Het proces
U meldt een uitbraak in de webapplicatie. Alle aangesloten ketenpartners (ziekenhuizen, VVT-instellingen en de GGD in de regio) krijgen via de mail een notificatie van de nieuwe melding. Door in te loggen is informatie beschikbaar over alle uitbraken en zijn contactgegevens zichtbaar. Wilt u alleen een notificatie ontvangen over zorginstellingen waar u patiënten mee uitwisselt? U kunt dit aangeven in uw voorkeursinstellingen. Met de informatie uit het Meldpunt zijn tijdig preventieve maatregelen te nemen om infectieziekten in uw instelling te voorkomen. Minimaal een keer per week moet de melding worden bijgewerkt of afgesloten als de uitbraak voor voorbij is.

Change Advisory Board
Om wijzigingsvoorstellen te beoordelen en te beheren is een Change Advisory Board (CAB) samengesteld. In de CAB zitten professionals die reeds gebruik maken van het Meldpunt, de applicatieontwikkelaar, en een projectteamlid. Een voorzitter begeleidt de besluitvorming. Op deze wijze wordt het Meldpunt Uitbraken Infectieziekten & BRMO doorontwikkeld en verbeterd.

 

 
 
  • Digitaal melding maken wanneer het u uitkomt
  • Realtime overzicht van uitbraken van infectieziekten en BRMO
  • 2x per jaar terugkoppeling van meldingen en trends door de GGD
  • Meldingen van eigen organisatie beschikbaar voor administratie en analyse
 
  • Contactgegevens beschikbaar van melders
  • In één keer melden aan GGD en aan ketenpartners
  • Indien nodig direct melden aan het RIVM via SO-ZI/AMR
  • Tijdig(er) preventieve maatregelen nemen bij komst patiënt uit uitbraaksituatie
 

Beveiliging
Beveiliging van (persoons)gegevens is bijzonder belangrijk. Daarom staan de gegevens van de webapplicatie op een server die voldoet aan alle richtlijnen die nodig zijn.

Toegang
Alleen geautoriseerde gebruikers krijgen toegang tot de webapplicatie. Er zijn verschillende niveaus van rechten, zodat gebruikers alleen toegang krijgen tot de informatie waar ze recht op hebben.

Infrastructuur
De infrastructuur van de webapplicatie voldoet aan de NEN7150 en ISO27001 certificering. Er worden back-ups gemaakt, zodat gegevens niet verloren kunnen gaan.

 

Als u ons belt op +31(0)10 452 1175 bekijken we graag de mogelijkheden met u. U kunt ook een e-mail sturen naar support@renvl.nl. We nemen daarna graag contact met u op